Forums

Forums
ELECTRONIC MUSIC NEDERLANDS (Beperkte Toegang) Discussies
Johan Timman
Timzelf

VOORLEZEN :NL ?


De Amsterdammer Johan Timman is enige tijd toetsenist van de progressieve supergroep Think Tank. Hij is tevens actief in John Breughel Four (1965), Soft Pillow en Innerminit (1974-1977). Zijn toetsenspel is ook te horen op platen van o.a. Bolland & Bolland, Status Quo, 10CC en Steve Hackett. Timman is daarnaast muziekdocent aan de scholengemeenschap te Zaandam en de Muziek Pedagogische Academie te Hilversum. Na een ontmoeting met Roger Powell op de Frankfurter Messe verdiept hij zich in de mogelijkheden van synthesizers en andere elektronische instrumenten in de lichte muziek. Rob Aardse, directeur van Fleet Benelux, stelt Timman in de gelegenheid het synthesizeralbum Trip Into The Body op te nemen met als thema het menselijk lichaam.
4
Early Dutch electronic music from Philips Research Laboratories, 1956-1963
Thomas (Tom) Dissevelt
Henk Badings
Dick Raaijmakers
7
Ad Visser
Avis
Ad Visser noemt zich nu Multi-Media Performer. Zijn project Sobrietas bestaat uit de gelijknamige door hemzelf geschreven roman (uitgave Meulenhoff) plus een bijbehorend album met synthesizermuziek dat de soundtrack van het boek vormt. Het album wordt in 18 landen uitgebracht en is met name in Itali
4
gert_removebg_preview.png Gert Emmens
Gert Emmens (Haastrecht, 12 december 1957) is een Nederlandse artiest die elektronische muziek maakt.
Zijn muziek is gestoeld op de Berlijnse School met als voorbeelden onder meer Klaus Schulze en Tangerine Dream, maar met een sterk symfonisch karakter.
1
boots.jpg Ron Boots
Ron Boots (Eindhoven, 13 oktober 1962), is een Nederlandse muzikant die new age en elektronische muziek maakt. Hij heeft invloeden onder andere van Tangerine Dream en Steve Roach.
1
rprepk.jpg NOVA (Rob Papen, Ruud van ES, Peter Kommers
De groep bestond uit Rob Papen, Ruud van Es en Peter Kommers. Nova had in 1982 een hit met Aurora. Later dat jaar had de groep nog een hit met Sol waar Nova ook een single van maakte samen met Ariane. Na het succes van Nova is de groep alleen verdergegaan onder de naam Peru. Nova was de "commerciële" tak van Peru. Onder deze naam had de groep in 1988 een bescheiden hit met het nummer "Africa". Rob Papen en Ruud van Es zijn thans/ wanneer? nog steeds actief in het produceren van muziek, echter niet meer onder de naam Nova of Peru.
1
Kees_aerts.png Kees Aerts
Kees Aerts (1952) is een Nederlands musicus, die gespecialiseerd is in elektronische muziek.
1
MOVIES ELECTRONIC MUSIC (Beperkte Toegang) Discussies
MOVIES & MUSIC
1
HISTORY & MACHINES (Beperkte Toegang) Discussies
MOOG
3
OLD SYNTHIES
modulair systems
5
Mixtur_Trautonium.jpg Trautonium
Het trautonium is een elektronisch muziekinstrument dat circa 1929 is uitgevonden door Friedrich Trautwein uit Berlijn. Het instrument is genoemd naar zijn uitvinder. Later hielp Oskar Sala bij de verdere ontwikkeling, tot aan zijn dood in 2002. In plaats van toetsen gebruikt het trautonium een weerstandsdraad die over een metalen plaat wordt gedrukt om geluid te creëren. Dit maakte expressief spelen mogelijk, door bijvoorbeeld de draad te laten glijden of door vibrato te creëren met kleine bewegingen.

Een van de eerste wijzigingen toegevoegd door Sala was een knop voor het veranderen van de statische instellingen. Later voegde hij er nog een ruisgenerator en een envelopegenerator aan toe (zogenoemd "Schlagwerk"), verschillende bandfilters en een subharmonische oscillator. Deze versie werd de Mixtur Trautonium genoemd.
1
MY OWN (Beperkte Toegang) Discussies
PLAYED BUT NOT OWNED
2